Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Anasayfa > Koru Akademi > Koru Koçluk Akademi > Koçluk Eğitimleri > Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Öğrenci Koçluğu Eğitimi (Modül 2)

İçerik

  • Empatik dinleme
  • Güçlü sorular
  • Öğrencilerde öğrenme sistemleri
  • Temsil sistemleri
  • Sınav stratejileri
  • Hızlı okuma
  • Hafıza teknikleri
  • Zihin haritaları

Öğrenci Koçluğu Eğitimi Nedir?

Öğrenci koçluğu; profesyonel koçlar tarafından öğrenci ile birebir yapılan hem akademik hem de öğrencinin sosyal gelişimine destek veren bir koçluk alanıdır. Öğrenci Koçluğunun amacı; öğrenciyi hedefleri doğrultusunda yönlendirmek, motive etmek ve onun bu süreç içinde yaşadığı zorluklarla baş etmesini sağlamaktır. Öğrenci Koçluğunda, öğrencinin okul hayatından, sosyal çevresinden, aile ortamından veya kendisinden kaynaklanan stres ve kaygı gibi sorunların üstesinden gelmesne de yardımcı olunur.

Öğrenci Koçluğu Eğitimini Kimler Alabilir?

Öğrenci koçluğu eğitimini öğrencinin başarısı ile ilgilenen eğitimciler, öğretmenler ve ebeveynler başta olmak üzere herkes alabilir. Öğretmenler her ne kadar üniversite eğitimlerinde psikoloji ve pedagojik formasyon gibi dersleri alıyor olsa da eğitim sisteminin ve sosyal problemlerin oluşturduğu olumsuz ortam bu eğitimlerin yetersiz kalmasına yol açmaktadır. Ayrıca profesyonel koçluk eğitimleri eğitimcilere ve ebeveynler yepyeni bakış açıları ve iletişim becerileri kazandırmaktadır.

Öğrenci Koçluğu Eğitiminin İçinde Neler Var?

Öğrenci Koçluğunda temel amaç öğrencide farkındalık ve öz farkındalık oluşturarak, öğrencinin kendi kendisinde sorumluluk bilincinin gelişmesini sağlamaktır. Bu nedenle bu eğitimde öncelikle öğrencide farkındalık bilinci nasıl oluşur, sorumluluk hissi nasıl uyandırılabilir konuları üzerinde duruyoruz ve bu konuda temel koçluk becerilerinden etkili ve empatik dinleme ile güçlü sorular üzerinde duruyoruz. Buradan hareketle öğrenciyi tanıma, öğrencinin kendisini tanıması, güçlü ve zayıf yönlerini farkına varması, hayata bakış açısı, başarı anlayışı gibi konular üzerinde durularak öğrencilerde öğrenme sistemlerine geçiş yapılıyor.

Öğrencinin hedeflerine ulaşmasında en önemli araçlardan olan hızlı okuma teknikleri, hafıza teknikleri ve zihin haritaları konuları genel olarak ele alınıp bu teknikleri öğrencilerin nasıl kullanabileceği üzerinde duruluyor.

Koru Koçluk Öğrenci Koçluğunda öğrencinin akademik başarısının yanında sosyal ve duygusal gelişimine önem verilmektedir. Bu kapsamda öğrencini stres ve kaygı gibi sorunlarla kendi kendisine nasıl başa edebileceğine yönelik teknikler de eğitime dahil edilmektedir.

Öğrenci Koçluğu Eğitimi Size Hangi Faydaları Sağlar?

  • Öğrenci Koçluğu eğitimi her şeyden önce etkin dinleme ve empati becerisinin gelişmesine yardımcı olur. Böylelikle öğrenci gözüyle hayata bakabilmeyi öğreniriz.
  • Bir öğretmen veya ebeveyn olarak öğrenci ile güçlü ve etkili bir iletişimi nasıl kurabileceğimizi öğreniriz.
  • Öğrencinin kendini tanımasını, güçlü ve zayıf yönlerini fark etmesinin yollarını öğreniriz.
  • Öğrencide özgüven ve motivasyonun nasıl artırılabileceğini öğreniriz.
  • Akademik gelişim yolculuğunda öğrencinin kendi yol haritasını nasıl çizebileceğini öğrenmiş oluruz.
  • Öğrencinin akademik gelişim yolculuğunda kullanabileceği teknikleri öğreniriz.
  • Öğrencinin hedeflerine ulaşabilmesi yolunda ihtiyaç duyacağı koçluk becerilerini öğreniriz.
  • Öğrencinin karşısına çıkan engelleri nasıl aşacağını ve kendi kendini nasıl motive edebileceğini öğreniriz.
  • Öğrencinin ailesi ile iletişimini nasıl geliştirebileceğini öğreniriz.
  • Öğretmen olarak öğrencilerimizle iletişim bağlarımızı nasıl güçlendirebileceğimizi öğreniriz.
  • Ebeveyn olarak çocuklarımızla iletişim bağlarımızı nasıl güçlendirebileceğimizi öğreniriz.

Öğrenci koçluğu için gerekli beceriler nelerdir?

Eğitim koçluğu öğretmenler tarafından tercih edilip yapılırken; öğrenci koçluğu bu alanda koçluk eğitimi almış herkes tarafından yapılabilir. Yani öğrenci koçu olmak için öğretmen olmak gerekmez.

Herkes öğrenci koçu olabilir, ancak iyi bir öğrenci koçunun öğrenciler ve gençlere empati kurabilmesi ve onlarla iyi iletişim kurabilmesi olmazsa olmaz bir şarttır.

Ayrıca öğrenci koçlarının gelişim psikolojisinin özellikle çocuklar, ergenler ve gençlerle ilgili alanlarına ilgi duyması, bu alandaki temel kavramları, argümanları, teorileri ve teknikleri bilmesinde fayda vardır.

Öğrenci koçu öğrencinin kendisinin ifade edemediği problemlerini hissedebilmeli, öğrenciyi bu noktada iyi gözlemleyebilmelidir.

Öğrenciye karşı sabırlı ve şefkatli olmalı asla otoriter, dikte edici, baskın bir tavır ortaya konulmamalıdır. Hoş görülü olmak, yumuşak bir dil kullanmak ve çözüm odaklı yaklaşımlar sergilemek öğrenci koçluğunda önemli hususlardır.

Öğrenci Koçluğu Eğitimi Açıklamalar

Eğitmen: PCC, Mentor Koç Hasibe Sağlam

Hedef Kitle: Eğitim sektöründe çalışanlar, öğretmenler, ebeveynler,

Süre: 4 gün, 34 saat

Sertifika : Modül 1 Temel Koçluk Eğitimi ile birlikte alındığında AC onaylı Öğrenci Koçluğu Sertifikası verilir.

Katılım Şartları: Modül 1 Temel Koçluk Eğitimini almış olmak.

Daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz il******@ko********.com adresine mesaj gönderebilir ya da 0536-356-10-14 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.