ICF Yetki Belgesi ve Unvanları
Anasayfa > Koru Akademi > Koru Koçluk Akademisi > Uluslararası Koçluk Kuruluşları > ICF – International Coaching Federation > ICF Yetki Belgesi ve Unvanları
ICF Yetki Belgesi, koçluk becerilerinizi geliştirmek ve iyileştirmek için tasarlanmış belirli standartları ve gereklilikleri karşıladığınızı gösteren profesyonel bir sertifikadır. Koçlukta güçlü etik davranış ilkelerini desteklemeye kendinizi adadığınızın bir göstergesidir. Bir ICF Yetki Belgesi, müşterilerinize ve meslektaşlarınıza koçluk endüstrisine ve kendinizi bir koçluk profesyoneli olarak geliştirmeye kararlı olduğunuzu gösterir.
Koçluk mesleğinde yetki belgesi ve unvana günümüzün koçluk müşterileri için son derece önemlidir. Bir ICF Kimlik Bilgisi kazanmak, size anında güvenilirlik ve olası müşteriler için daha fazla görünürlük sağlar.
ICF Unvanları
ICF, onu kazanmak için gereken eğitim ve deneyim miktarına karşılık gelen üç yeterlilik belgesi ve unvan sunmaktadır.
- ACC – Associate Certified Coach: ACC unvanı için 60 saatlik koçluk eğitimi almış olmak ayrıca 100 saatlik koçluğu deneyimi elde etmiş olmak gerekmektedir.
- PCC – Profesyonel Sertifikalı Koç: PCC unvanı için 125 saatlik koçluk eğitimi ve 500 saatlik koçluk deneyimine sahip olmak gerekmektedir.
- MCC – Master Certified Coach: MCC unvanı için PCC sertifikasına sahip olmak ve ayrıca 200 saatlik koçluk eğitimi ve 2.500 saatlik koçluk deneyimini tamamlamak gerekmektedir.
Beş Temel Bileşen
Bu unvanların her biri (ACC, PCC ve MCC) aynı beş temel bileşeni gerektirmektedir.
1. Eğitim
Aldığınız koçluk eğitimlerinin ICF’nin koçluk tanımı, ICF Temel Yetkinlikleri ve ICF Etik Kuralları ile uyumlu olması yani ICF akreditasyonlu olması gerekmekte olup akredite olmayan eğitimler için aranan şartlar her bir unvan için farklılık göstermektedir. Bu gereklilikler için Eğitim Gereklilikleri sayfasına bakınız.
2. Deneyim
Koçluk deneyim saatleri, bir koçluk eğitim programına başladıktan sonra başlamalıdır. Deneyim gereklilikleri her bir unvan için farklılık göstermektedir.
a) ACC unvanı için: ACC adaylarının, koçluğa özel eğitim veya öğretime başladıktan sonra en az sekiz danışanla en az 100 saatlik (75 ücretli) koçluk deneyimini belgelemeleri gerekmektedir. Bu saatlerin en az 25’i (ücretli veya ücretsiz) yetki başvurusunu göndermeden 18 ay içinde yapılmış olmalıdır.
b) PCC unvanı için: PCC adaylarının, koçluk eğitimlerine başlamasının ardından en az 25 müşteriyle en az 500 saatlik (450 ücretli) koçluk deneyimini belgelemeleri gerekmektedir. Bu saatlerin en az 50’si (ücretli veya ücretsiz), yetki belgesi başvurusu yapılmadan önceki 18 ay içinde gerçekleşmiş olmalıdır.
c) MCC unvanı için: MCC adaylarının, koçluk eğitimlerine başlamasının ardından en az 35 müşteriyle en az 2.500 saatlik (2.250 ücretli) koçluk deneyimini belgelemeleri gerekmektedir.
3. Mentor Koçluğu
ICF Temel Yetkinlikleri kapsamındaki becerilerinizi güçlendirmek için mentor koçluğu almanız gerekmektedir. | Mentor Koçluk Bilgilerini İnceleyin
4. Performans Değerlendirmesi
Koçluk becerilerinizi ICF standartlarına göre değerlendiren bir performans değerlendirmesinden / değerlendirmelerinden geçin. | Performans Değerlendirme Ayrıntılarını İnceleyin
5. Sınav
ICF’in koçluk tanımını, ICF Temel Yetkinliklerini ve ICF Etik Kurallarını anlayıp uygulama yeteneğinizi test etmek için tasarlanmış yazılı bir sınavı geçmeniz gerekmektedir. | Sınav Bilgilerini İnceleyin
0 yorum