2023 Yılı Astrolojik Göstergeleri

Admin tarafından tarihinde yayınlandı

Semiha Alp

Astrolog, Thetahealer, Regresyonist Reiki Master

Sevgili okuyucularım 2023 yılı astrolojik göstergelerini sizler için yorumladım.

Öncelikle Türkiye’nin yaşadığı son derece üzücü deprem felaketinde yaşadığımız kayıplardan dolayı herkese başsağlığı diliyorum. Yaralarımızı beraber saracağımız uzunca bir dönem bizleri bekliyor.

Astrolojik göstergeleri yorumlamanın amacı öngörülenin önlenebilir olmasıdır. Bundan sonraki dönemlerde bilimsel tüm yorumların daha dikkate alınır olmasını bütün kalbimle istiyor ve diliyorum.

Dinamik bir 2023 yılına girdik. Birçok açıdan değişim ve dönüşümü yaşayacağımızı belirtmek istiyorum. Kollektif ve büyük etki getiren gezegenlerin salınımları artık üst boyutlarda. Her birimizi etkileyen kadersel dönüşümlerin eşiğinden geçiyoruz.Satürn bireysel alanlardan kollektif alana geçtiği 2017 yılından itibaren kayıtsız kalamıyacağımız süreçlere işaret ediyordu. 2020 Kova burcuna geçmesi ile birlikte tüm dünyaya birlikte hareket etmenin önemini hatırlattı. Kova burcu toplumu ilgilendiren ve her insanın özgürce bireyselliğini yaşayabilmesi için toplumun sağlıklı olmasını hedefleyen bir yapısı vardır.

7 Mart 2023 tarihinde Satürn Balık burcuna geçiş yapıyor. 24 Mayıs 2025 – 31 Ağustos 2025 tarih aralığında kısa süreliğine Koç burcuna geçiş yapacak. Ardından tekrar Balık burcuna dönecek. 31 Ağustos 2025 – 13 Şubat 2026 arasında yine Balık burcunda olacak. Balık burcunun temsil ettiği konularda önemli sorumluluklar almak gerekecek. Bu süreçte bireysel haritalarında özellikle değişken burçlar olan İkizler Başak Balık ve Yay burçlarında göstergeleri olanlar direk etki alacaklardır.

Satürn Balık burcu transitinin genel etkileri anlatacak olursak;

2020 yılında Satürn ve Jüpiter kavuşumu ile önemli bir sürecin başladığına şahit olduk. Kollektifi korumak adına bireysel tedbirler aldık toplumca. Sosyal anlamda birçok gerekliliği ve teknolojiyi kullanma konusunda kendimizi eğittik. Çok uzun sürece gerçekleşecek olan dijital değişim ve dönüşümü mecburen 3-4 ayda tamamlamak zorunda kaldık. Satürn Balık burcuna geçtiğinde süreç olarak benzer bir döneme giriş yapacağız. Fakat Kaotik bir burç olan Balık burcunun süreci arınma zamanı olduğuna direk işaret ediyor. Değişken ve su elementi olan burcun etkisinde Kaos, belirsizlik ve sınır koyamamak nedeniyle yaşanan durumları anlatıyor olacak. Bu döngüleri aşamayanlar için zor bir süreç. Pozitif etkileri ile ruhsallık fedakarlık ve merhamet ön plana çıkacak. Denizcilik, balıkçılık, ilaç sanayi, alternatif tedavi yöntemleri, şair ve müzisyenler, mistik konular tarot ve rüya yorumları, aynı zamanda yoga eğitmenliği daha çok konuşacağımız ve ön plana çıkan konular olacak. En önemli konu susuzluk çok daha ciddi derece gündemimizde olacaktır. Denizler ve deniz kıyısı konularda siyasi anlaşmazlıklar, komşularımızla yaşanan problemleri izleyebiliriz. Balık burcunun konularında ki çalışma alanlarında yaptırımlar ve kurallar getirilebilir. Balık ve Başak burcu bu süreçte ciddi anlamda hayatları değişeceğiniz gözlemleyeceğiz. 2023-2025 yıllarında Koç-Terazi ve Balık-Başak burçlarının hayatı eskisi gibi olmayacak diyebiliriz.

20 Nisan 2023 Koç Burcunda Güneş Tutulması:

Bu tutulma oldukça etkili ve zorlu bir doğaya sahip zira anaretik (zorlayıcı) 29 derece Koç burcunda gerçekleşecek. Tutulma anında da Jüpiter etkin ve bireylerin kararlarının önemine vurgu yapıyor. Pasif kalan, birinin güdümünde olmayı seçen kaybedecektir. Bu tutulma girişimciler, kendi bireysel hakları ve hayat istekleri peşinde koşanlar için önemli, zira doğru adımlar zafer getirebilir. Plüton Kova etkisiyle de birleşince bu dönemlerin oldukça toleransı düşük zamanlar olduğunu öngörebiliriz. Herkesin başkalarının hayat ve inanç tarzına saygı duyması çok önemli.

5 Mayıs 2023 20:33 Akrep Burcunda Ay Tutulması:

Bu tutulma Boğa-Akrep serisindeki şimdilik son tutulma. Bir önceki Güneş tutulmasının adeta devam filmi niteliğinde. Tutulmada Uranüs vurgusu var ve oldukça tepkisel. Bu sebeple de kişisel alanları sıkıştırılan, yoksullaştırılan ve ötekileştirilen herkesin dikkat çekici bir tepki gösterebileceği tesirler mevcut. Krizlerle gelen şok dalgaları ve dönüşümü sembolize eden bu tutulma piyasaları da oldukça karıştırabilir. Deprem riski yine mevcut diyebiliriz. Özellikle tutulmanın yaklaştığı +-1 aylık dönemde Marmara ve Batı Egede sismik hareketlilik görülebilir.

14 Ekim 2023 Terazi Burcunda Güneş Tutulması:

Yıllar sonra Terazi burcunda gerçekleşecek olan ilk tutulma. Tutulma anında Ay-Güneş-Güney Ay Düğümü-Merkür birlikte, Plüton ve Chiron tutulmaya sert açı yapıyor. Tutulma anında Güneş bilgi ve ulak yıldızı Rigel ile kavuşumda. Bu tutulma insan ilişkilerinde kalıcı değişim ve dönüşümleri beraberinde getirirken, miadı dolan veya bireyi tüketen ilişkileri sonlandırabilir. Güçlü ve kalıcı ittifaklar kurulabilir. Aynı zamanda yeni kanaat önderleri ortaya çıkabilir.

28 Ekim 2023 Boğa Burcunda Ay Tutulması:

Bu tutulma Boğa-Akrep aksındaki şimdilik Boğa burcundaki son tutulma. Tam bir kapanış etkisi. Tutulma anında Merkür-Mars-Jüpiter ön planda olacak. Piyasalarda büyük hareketlilik, riskli yatırımların büyük batışları, daha da artan enflasyon ve düşen alım gücü gibi temalar burada oldukça belirgin. Aynı zamanda gelir eşitsizliğine de vurgu yapan bu tutulma özellikle maddi açıdan sıkıntıda olan kişilerin daha da tepkilerini büyütmesine sebebiyet verebilir. Tutulma bireysel düzlemde Güneş tutulması ile birleşince kişinin refahını ön plana alıyor ve toksik olandan arınmanın önemine vurgu yapıyor.

2023’te bir diğer önemli konumuz da Ay Düğümleri aksının değişimi olacak.

Ay Düğümleri Koç-Terazi Transiti aşağıdaki tarihlerde gerçekleşecektir:

Kuzey Ay Düğümü Koç burcuna, Güney Ay Düğümü ise Terazi burcuna, 17 Temmuz 2023 itibari ile giriş yapacak ve 12 Ocak 2025 tarihine kadar Koç-Terazi hattında transitine devam edecek. Bu geçiş esnasında Koç / Terazi aksında tutulmalar yaşayacağız.

Bu durum hem tutulmaları Koç-Terazi burcuna taşıyor hem de bireysellik, kişisel istekler, ben-sen, alma-verme dengesi gibi konulara vurgu yapıyor. Özellikle haritasında Güneş, Yükselen ve diğer köşe noktalarında öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak vurgusu olan kişiler bu süre zarfında iş değişimi, terfi, iş kurma, taşınma, şehir, ülke değişimi, evlenme ve boşanma gibi çok önemli deneyimler yaşayabilirler.

Semiha Alp

Astrolog, Thetahealer, Regresyonist Reiki Master

Koru Coaching Magazine, 2023 Nisan sayısında yayınlandı.