Engelleri Aşarken Güç Bulmak

Admin tarafından tarihinde yayınlandı

Birsen Eker, Yazar

Frida Kahlo’nun dediği gibi, “Ayağım kırıldı ama ben uçmaya devam ettim.

Yazarlık yolculuğuna kendi kendime başladım. Kalemimle her kelimeyi bir çiçek gibi açtım. Yürüdüğüm yolda karşılaştığım engelleri aşarken, her cümlemde çiçeklendim de, yazılarımın en güzeli oldum. Destekleyen azdı, engel olan çok. Ama her seferinde, içimdeki yaratıcılığı buldum ve yazmaya devam ettim.

Frida Kahlo’nun dediği gibi, “Ayağım kırıldı ama ben uçmaya devam ettim.” Bu söz, yazarlık serüvenimde bana ilham verdi. Kalemim kırılmadı belki ama birçok defa engellendim, eleştirildim, cesaretim kırıldı. Yine de, her zorlandığımda yeniden toparlandım ve yazma tutkusuyla dolu yolda yürümeye devam ettim.

Yalnız yürüdüğüm bu yolda kazandığım deneyimler, bana her gün yeni bir şey öğretti. Her başarısızlık, her eleştiri beni daha da güçlendirdi ve daha iyi bir yazar olmamı sağladı. Başarılarım, yazılarımın yayımlanmasıyla, okuyucuların beğenisini kazanmakla ve kendi içsel tatminimle taçlandı. Her bir başarım, azmim ve yaratıcılığımla elde edildi.

Bir seferinde, yeni bir hikaye üzerinde çalışırken ciddi bir yazma tıkanıklığı yaşadım. Hikayenin ortasında, karakterlerimin nereye gideceğini bilemez hale geldim. İçimdeki ses, hikayeyi bırakmamı söylese de, inatla yazmaya devam ettim. Her gün biraz daha yazarak ve karakterlerimi daha iyi tanıyarak bu tıkanıklığı aştım. Sonunda hikayemi bitirdiğimde, o anın verdiği tatmin ve zafer duygusu, yazarlık yolculuğumda bana büyük bir güç ve motivasyon kaynağı oldu.

Albert Einstein’in dediği gibi, “Başarı, başarısızlıktan başarısızlığa geçerken hevesinizi kaybetmemektir.” Bu söz, yazarlık sürecinde bana rehberlik etti ve motivasyonumu yüksek tutmamı sağladı.

Ben kendim başardım. Eserlerim, çabalarım, azmim ve yaratıcılığımla başardım. Yazarlık, bazen yalnız başına kazanılır ve bu yolculukta kimsenin söz hakkı yoktur. Bu benim hikayem, benim zaferim.

Ancak bu yolda yalnız olmadığımı da belirtmeliyim. Yanımda olan, beni her adımda destekleyen başta ailem, editörüm Asya Nur Şener ve değerli yazar Sibel Kaya olmak üzere tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Onların desteği, başarımın temel taşlarından biridir.

“Birsen’in Kaleminden” lakabıyla hep Birsen’li bir ben’li satırlar kaleme aldım ve bu yazılarla güç buldum. Yazarlık yolculuğumda bu lakap, bana ilham verdi ve her satırda daha da güçlenmemi sağladı.

Her yazar için; unutmayın ki, en zor anlarda bile, içinizdeki güçle kaleminizi elinize alabilir ve kendi yolunuzda ilerleyebilirsiniz. Kendinize inanın ve yazmaya devam edin.

Birsen Eker, Yazar


Kategoriler: Edebiyat